Forside
HåndboldGynmastikSeniorerTennisFoto1Foto2Foto3

Generalforsamling

14. april 2020

Gymnastik: Oplæg om farlig leg og generalforsamling i SIF'en

jens-ole jensen.jpg

 På fotoet: JENS-OLE JENSEN, VIA UC, AARHUS

 

Oplæg om farlig leg og generalforsamling i SIF'en,

onsdag d. 10. april 2019 kl. 19.30. (Alle er velkomne).

 

Slip den farlige leg løs!

Den vilde og farlige leg, som udvikler børnenes fantasi og motorik, er forsvundet. Docent ph.d. Jens-Ole Jensen fra VIA University College sætter fokus på de vilde lege.

Jens-Ole Jensen vil give sit bud på og og lægge op til drøftelse af hvorfor vi skal slippe den faglige leg på børns egne præmisser fri – vel at mærke uden de voksnes behov for at overvåge og pakke børnene ind i vat.

”Det betyder meget for mig, at vores arbejde med at tænke leg, idræt og bevægelse på en helt ny måde nu bliver sat på dagsordenen. Især med alle de fantasiløse og ikkebørnevenlige legepladser, som eksisterer rundt omkring,” siger Jens-Ole Jensen.

Jens-Ole Jensen har tilbragt sit halve liv i en gymnastiksal. Her har han slået saltomortaler, øvet håndstand og nørdet med bensving. Interessen for gymnastik, krop og motorik har han taget med ind i voksenlivet. Selv om han stadig elsker gymnastik og husker følelsen af tilfredshed, når en øvelse efter lang tids træning lykkedes, har hans forskning fulgt en anden retning. Den retning hvor vildbasser kaster sig ud i leg, og hvor man gyser og mister jordforbindelsen. Den farlige leg, hvor man kan komme til skade, og den vilde leg, hvor man overskrider grænser og gør noget, der er lidt forbudt.

Jens-Ole Jensen har været en af drivkræfterne bag og er bestyrelsesformand for Motorikhallen i Risskov. Jens-Ole Jensen modtog for sit arbejde med den vilde og farlige leg i 2018 Jørn Møllers Legepris.

Jørn Møllers Legepris er oprettet til minde om Gerlev Idrætshøjskoles legeforsker Jørn Møller (1949-2009), hvis forskning bl.a. dannede grundlag for etableringen af Gerlev Legepark i 1998.

Efter oplæg og drøftelse afholdes generalforsamling i Stavtrup IF Gymnastik. Der serveres kaffe og the, samt hjemmebag til arrangementet.

 

© 2018 Stautrup IF
Website Security Test